Stuur experts een e-mail (stel een vraag)

De site zorgvoorpsyche.nl richt zich met name op langdurige en terugkerende psychische klachten. Per aandoening is informatie over lopend onderzoek en vormen van behandeling gebundeld. Bovendien kunt u direct vragen stellen aan experts.

U kunt van deze experts op het gebied van (onder andere) angst en depressie binnen twee weken een antwoord verwachten op uw vraag. Zijn er dringende zaken? Neem dan contact op met uw huisarts of behandelaar.

  • Drs. Willemijn Scholten, expert terugval bij angst  Drs. Psychotherapeut/onderzoeker bij GGZ inGeest.
    Lees hier meer over een training medicatie-afbouw van Willemijn Scholten. 

  • Prof. Dr. Claudi Bockting, expert terugval en chroniciteit bij depressie Prof. dr. Claudi Bockting is Adjunct Hoogleraar Klinische Psychologie en Klinisch Psycholoog BIG. Ooit depressief geweest? Grote kans dat u het wr wordt. Maar nu is er een methode om dat te voorkomen: droom uw depressie weg. Lees hier het volledige artikel.

     
  • Dr. Mascha ten Doesschate, expert medicatietrouw  Dr. Mascha ten Doesschate is als psychiater werkzaam bij het Universitair Centrum Psychiatrie. Zij is gepromoveerd op risicofactoren van terugval en medicatietrouw bij depressie.
  • Drs. Colin van der Heiden, expert gegeneraliseerde angst Drs. Colin van der Heiden is expert op het gebied van gegeneraliseerde angststoornissen. Hij is voor een dag per week als gedragstherapeut verbonden aan het behandelprogramma Angststoornissen van PsyQ, Hoofd Wetenschappelijk Onderzoek & Zorg Innovatie en is tevens hoofdopleider van de opleiding tot cognitief-gedragstherapeut. Op 1 april 2011 promoveert hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het proefschrift On the Diagnosis, Assessment, and Treatment of Generalized Anxiety Disorder.
    Klik hier voor het artikel over een therapie tegen piekeren.